DÓRI KONYHÁJA
Tejszínes gombakrémleves
1 kg gomba
3-4 ek olaj
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 liter húsleves vagy 1 leveskockából készült leves
0,5 liter tejszín
só, fehérbors, tárkony
A hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük. Rárakjuk az összeaprított gombát, és tovább pároljuk. Belevagdaljuk a fokhagymát. Majd felengedjük a húslevessel, hozzáadjuk a fűszereket és főzzük. Mielőtt teljesen elkészülne, azelőtt kb. 5 perccel hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk. Kézimixerrel összeturmixuljuk. Tetejére snidlinget vágunk. Lehet üresen, vagy pirított kenyérkockával is enni.
1 kg gomba |
220 kcal |
2 közepes hagyma | 88 kcal |