DÓRI KONYHÁJA

MENÜ

Tejszínes gombakrémleves

 

1 kg gomba

3-4 ek olaj

1 közepes hagyma

2 gerezd fokhagyma

0,5 liter húsleves vagy 1 leveskockából készült leves

0,5 liter tejszín

só, fehérbors, tárkony

 

A hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük. Rárakjuk az összeaprított gombát, és tovább pároljuk. Belevagdaljuk a fokhagymát. Majd felengedjük a húslevessel, hozzáadjuk a fűszereket és főzzük. Mielőtt teljesen elkészülne, azelőtt kb. 5 perccel hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk. Kézimixerrel összeturmixuljuk. Tetejére snidlinget vágunk. Lehet üresen, vagy pirított kenyérkockával is enni.

 

 

1 kg gomba

 220 kcal

2 közepes hagyma 88 kcal
   
   
   
   
   

 

 

Asztali nézet